Daling van overgewicht in buurten met JOGG-aanpak

28840

In de buurten waar de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht) wordt gehanteerd ligt het percentage van jongeren met overgewicht 9 procent lager dan in andere buurten. Dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM.

De gemeenten Brunssum, Heerlen, Landgraaf en Kerkrade passen de JOGG-aanpak in diverse buurten toe. Doel van JOGG is om kinderen en jongeren tussen de 2 en 19 jaar een structureel gezondere omgeving te bieden.

De landelijke stichting helpt gemeenten, bedrijven en organisatie zoals scholen om beleid te maken waarbij gezonder eten, meer beweging en voldoende slaap centraal staan.

Het project Jongeren Op Gezond Gewicht is in 2010 van start gegaan. De gemeente Brunssum maakt sinds 2014 gebruik van JOGG. De toenmalige gemeenten Onderbanken en Schinnen nemen sinds 2017 deel aan het project.

In 2022 volgt een vervolgonderzoek waarbij de invloed van de JOGG-aanpak nog duidelijker wordt.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019