Eén Kerkraadse woning nog onbewoonbaar

30322

Door het sinkhole dat donderdag in Kerkrade is ontstaan blijft één woning voorlopig gesloten. Het gaat om het huis dat het dichts bij het gat in de Fransciscanerstraat staat.

In totaal werden donderdag dertien woningen ontruimd omdat gas, water en stroom afgesloten werden. Door de verzakking zouden de nutsvoorzieningen kapot kunnen gaan met alle gevolgen van dien. Inmiddels is water en stroom weer hersteld en nadat ook het gas weer functioneerde konden de bewoners in de loop van vrijdag weer terug. 

Het sinkhole is vermoedelijk het gevolg van een verzakking in een 300 jaar oude mijngang op zo'n 45 meter diepte. De met de hand gegraven gang stamt nog uit de tijd dat mensen zelf kolen uit de grond haalden. 

weerfoto Juli

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019