Einde illegale opslag plastic in Brunssum

28902

Er komt definitief een einde aan de illegale opslag van plastic in Brunssum Oost. De laatste balen gebruikt plastic verpakkingsmateriaal worden verwijderd van het terrein aan de Kranenpool.

Bewoners van de Brunssumse wijken Schuttersveld, Egge en de in de buurt liggende bedrijven hopen dat er nu ook een einde komt aan de stank- en vliegenoverlast waaronder zij de laatste jaren gebukt gingen. De opruimactie die enkele weken geleden begon is het gevolg van de bestuursdwang die de provincie de bedrijven Bontrup en TPD had opgelegd. Dat laatste bedrijf is onlangs failliet gegaan.

Naast het feit dat de opslag van het plastic illegaal was bestonden er ook nog grote risico's bij een brand omdat de nodige blusvoorzieningen ontbraken. Brontup kreeg onlangs nog enkele maanden respijt van de provincie omdat er geen verwerkingscapaciteit was voor het afval.

De gemeente Brunssum gaat nu kijken of het bestemmingsplan zodanig gewijzigd kan worden, dat dergelijke activiteiten niet meer plaats kunnen vinden.

 

weerfoto april

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019