Fans Roda JC kunnen gaan meebeslissen over erfgoed club

31630

Supporters van Roda JC krijgen een belangrijke rol bij beslissingen over het culturele erfgoed van de club. Via de nieuw opgerichte vereniging Roda 1962 kan elke supporter die lid wordt gaan meebeslissen over een eventuele wijziging van de clubnaam, de clubkleuren en de speelstad.

Voorwaarde voor dit zogeheten goedkeuringsrechts is wel dat Roda 1962 over tenminste 1.000 leden beschikt. Daarnaast zorgt de vereniging voor een jaarlijkse financiële bijdrage aan de club: alle contributie komt ten goede aan een doel binnen Roda JC, dat jaarlijks door de leden wordt aangewezen. En deze leden zien toe op de inrichting van de jeugdopleiding van de Kerkraadse eerstedivisionist. 

Elk lidmaatschap staat gelijk aan 1 stem. “Als Roda 1962 krijgen we nu een voor Nederland unieke positie in de structuur van een betaald voetbalorganisatie”, zegt voorzitter Stefan Kapell van het oprichtingsbestuur van Roda 1962. “Roda 1962 is een onafhankelijke vereniging die een doorslaggevende rol kan spelen bij besluiten over het erfgoed van onze club. Mocht er serieus nagedacht worden over het wijzigen van de naam Roda JC of de clubkleuren geel en zwart, dan moeten wij daar als vereniging met onze leden goedkeuring aan verlenen.”

weerfoto november

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019