Geen bankgarantie van Mauricio García de la Vega

 

26885

In het getekende contract van Frits Schrouff met beoogd grootaandeelhouder van Roda JC Mauricio García de la Vega over de aandelenovername is géén keiharde eis opgenomen voor een bankgarantie van de Mexicaan om de tekorten van de club af te dekken. 

Dat blijkt uit uitgebreid onderzoek van ZO-NWS. Roda JC lijkt hierdoor een groot probleem te hebben. Het contract met de Mexicaan behelst wel de opdracht aan García de la Vega om de liquiditeitstekorten van Roda JC te laten verdwijnen, maar dus niét de keiharde eis aan de Mexicaan om ook een bankgarantie te overleggen. Voor wat dit betreft heeft Roda JC dus geen poot om op te staan om García de la Vega op de vingers te tikken over niet nagekomen afspraken.

Opmerkelijk is dat García de la Vega in zijn eerste brief aan Schrouff en zijn vaste adviseur Huub Mullenders, waarin de Mexicaan zich aanmeldde en presenteerde als geïnteresseerde investeerder, aangaf dat hij een bankgarantie van twee miljoen per jaar kon overleggen, zo bevestigen welingelichte bronnen tegenover ZO-NWS. Schrouff en Mullenders gingen naar aanleiding hiervan in gesprek met de García de la Vega. Het duo liet uiteindelijk opvallend genoeg de eis voor een bankgarantie echter niet opnemen in het contract over de aandelenovername. Mohamed Hamdi, met wie Roda JC nagenoeg rond was als nieuwe algemeen directeur, vroeg García de la Vega eveneens voor deze bankgarantie en dus zekerheid, maar die kwam er uiteindelijk niet. Hamdi koos daarom niet voor de functie bij Roda en is inmiddels aan de slag gegaan als directeur bij ADO Den Haag.

Binnen Roda JC is volgens onderzoek van ZO-NWS inmiddels sprake van grote druk op de organisatie omdat men het idee heeft dat García de la Vega zelf geen eigen geld heeft, niet voornemens is om zelf te investeren en omdat het verblijf van de Mexicaan in Nederland de Kerkraadse club alleen maar geld kost. Er wordt gevreesd voor de toekomst van Roda JC op deze manier. De bewering van de Kerkraadse club zelf dat de begroting voor dit seizoen door de KNVB is goedgekeurd klopt overigens feitelijk, maar de voetbalbond heeft hierbij wel onder andere als voorwaarde gesteld dat er alsnog een bankgarantie komt om zo voor eind oktober dit jaar het verlies van om en nabij één miljoen euro weg te kunnen werken.

weerfoto september

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019