Geen incidenten eerste week samenscholingsverbod

31395

Het samenscholingsverbod voor jeugd in het centrum van Brunssum lijkt zijn vruchten af te werpen. Na de eerste week zijn er geen incidenten meer voorgevallen.

Burgemeester Wilma van der Rijt voerde het samenscholingsverbod in vanwege de aanhoudende jeugdoverlast in het centrum van Brunssum. Jeugd van 10 tot en met 23 jaar mag hier niet meer samenscholen.

De gemeente Brunssum heeft twee plekken aangewezen voor de jeugd waar dat samenscholingsverbod niet geldt. “Politieagenten, boa’s en straatcoaches verzoeken groepen jongeren om naar het skatepark te gaan. Zo’n zelfde gelegenheid voor jongeren heeft de gemeente ook aangewezen naast het Schutterspark”, laat Ger van der Wijst, hoofd veiligheid, toezicht en handhaving aan ZO-NWS weten.

Het samenscholingsverbod is sinds 15 oktober van kracht in Brunssum en duurt minimaal drie maanden. “Blijven zich incidenten voordoen, dan bestaat de kans op een verlenging van het verbod, maar dat is op dit moment niet aan de orde”, aldus Van der Wijst.

Het verbod houdt in dat een groep vanaf vier jongeren, tenzij deze personen uit hetzelfde huishouden afkomstig zijn, niet samen mogen komen en is van kracht in Winkelcentrum het Ei, het Koutenveld, het Lindeplein, het Vijverpark en de wijk Kerkeveld met uitzondering van het skatepark.

 

 

weerfoto oktober

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019