Geplaatst voor EK in Schotland

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 10/04/2019 om 09:49
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:33

De oranjeleeuwinnen O19 hebben zich geplaatst voor het EK in Schotland. De ploeg met daarin de Schinveldse aanvalster Romée Leuchter versloeg dinsdag IJsland in de kwalificatierondes.

Nederland kende tegen de IJslandse ploeg een moeilijke start. De IJslandse dames begonnen sterk aan de wedstrijd en creëerden meteen enkele kansen. Toch was het de ploeg uit Nederland die na 20 minuten door een doelpunt van Kirsten van de Westeringh de openingstreffer scoorde.

In de tweede helft moest Leuchter aan de noodrem trekken omdat linksback Gunnlaugsdottir was doorgebroken. De scheidsrechter kende een penalty toe die benut werd. Tegen het eind van de wedstrijd ging Nederland steeds beter voetballen en kwam de tegenstander nog nauwelijks aan de bal. Drie minuten voor het einde volgde dan ook de het tweede doelpunt.

Voor de ploeg van coach Jessica Torny is het de vierde keer op rij dat de ploeg de top 8 op het EK weet te bereiken. Door eerdere overwinningen op Bulgarije en Rusland kwam Nederland ongeslagen door de kwalificatieronde. Het Europees kampioenschap is van 16 tot en met 28 juli in Schotland.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.