Gitarist Rokkie-band overleden na hartfalen bevrijdingsfestival

25826

Gitarist Lodewijk Backus, die zondag op het bevrijdingsfestival in Brunssum onwel werd, is overleden. Dat heeft de Rokkie-band uit Schinnen waar Backus medeoprichter van was bekendgemaakt.

De man werd op het podium meteen gereanimeerd door het Rode Kruis. Die lukte het de toestand van de man te stabiliseren. Vervolgens werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij dinsdag overleden.

Het bevrijdingsfestival op het Lindeplein werd ongeveer drie kwartier stilgelegd. Daarna werd het programma in aangepaste vorm voortgezet. De vrijwilligers van het Rode Kruis Brunssum werden geprezen om hun kordaat optreden.

De Rokkie-band heeft alle activiteiten stopgezet. De klap komt extra hard aan bij de band. Twee weken geleden overleed een andere muzikant.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019