Grachten voormalig kasteel bijna klaar

25861

De werkzaamheden bij het voormalige kasteel Etzenrade naderen langzaam hun einde. Op 11 december werd gestart met het weer zichtbaar maken van de historische grachten van het kasteel.

Onlangs werd een kunstwerk van kunstenaar Sjra Schoffelen geplaatst. Het 20 meter brede en 4 meter hoge kunstwerk stelt de kasteelpoort voor.

Het kasteel lag in een moerassig gebied naast het monumentale Etzenraderhuuske. Omstreeks 1880 werden de laatste resten van de kasteelruïne zonder onderzoek verwijderd. Het kasteel is vroeger waarschijnlijk door een brand verwoest. Het Etzenraderhuuske is de kasteelhoeve van het kasteel.

De grachten hebben niet alleen een waterbergende functie. Met het tentoonstellen van 3d kopieën van de archeologische vondsten die ter plaatse zijn gedaan krijgt het geheel ook een educatieve en toeristische functie. 

De grachten maken deel uit van het IBA project de poort van Parkstad. Ook de fietsbrug met het kunstwerk over de N274 maakt deel uit van het project.

Kijk hier naar enkele foto's van de grachten van kasteel Etzenrade >>

25862

 

foto © ZO-NWS | Ria Gerards

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019