Grote geboortegolf bij flamingo's in GaiaZoo

31274

De flamingokolonie van het GaiaZoo is het afgelopen broedseizoen met zestig flamingokuikens gegroeid. Volgens de Kerkraadse dierentuin is het uniek dat een kolonie in een dierentuin in zo'n korte tijd een ware babyboom kent. 

De flamingo's die vorig jaar hun intrek vonden in GaiaZoo zijn zeer strikt als het op voortplanting aankomt. De vrouwtjes broeden slechts één maal per jaar en leggen ook maar één ei in hun nest. 

De flamingo staat bekend om de prachtige paringsdans die voorafgaat aan het broedseizoen. Wie de kuikens wilt bewonderen, moet naar de grijze vogels kijken. De beroemde roze kleur ontwikkelen de vogels pas na enkele jaren. Ook duurt het enkele maanden voordat de karakteristieke gebogen snavel er is. Opvallend is dat dat de kuikens meestal bij elkaar te vinden zijn en dat de vogels die geen kuikens hebben een oogje in het zeil houden, terwijl de ouders op zoek gaan naar voedsel.

Andere bijzondere gebeurtenissen is de geboorte van een rode brulaap jonkie. Ook Het Tapir-vrouwtje heeft een nieuwe partner gekregen. Na enkele voorzichtige kennismaak pogingen lijkt het te klikken tussen de twee.

weerfoto oktober

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019