Hoensbroekenaar aangehouden voor online drugswinkel

25856

De politie heeft een Hoensbroekenaar aangehouden na het oprollen van een online drugswinkel. De webshop DutchMagic werd al in november offline gehaald, maar in verband met het onderzoek werd dit pas donderdag bekend gemaakt. 

De politie viel op 8 april binnen bij de 42-jarige Hoensbroekenaar. Bij huiszoekingen werden op diverse plaatsen goudstaven en grote stapels van 50, 100 en 500 euro aangetroffen. Ook heeft het Openbaar Ministerie beslag gelegd op diverse dure auto's en panden.

De man wordt verdacht van het verzenden van drugs naar het buitenland. Daarnaast wordt hem ook witwassen ten laste gelegd. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

DutchMagic had volgens het OM een omzet van enkele miljoenen per jaar. Daarmee behoorde de webshop tot één van de grootste verkooppunten voor softdrugs in het zogenaamde darkweb. Het darkweb is een deel van het internet dat criminelen graag gebruiken voor hun zaken. Voor het betalen van de bestellingen maakten de klanten gebruik van bitcoins.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019