Informatiebijeenkomst voor zonneweide in Voerendaal

31650

Energiecoöperatie De Omslag wil in Voerendaal starten met de aanleg van zonneweiden. Dat zijn grote percelen waarop soms duizenden zonnepanelen worden geïnstalleerd.

Komende woensdag wordt daarom via internet een online informatiebijeenkomst gehouden. Dan wordt uitgelegd hoe particulieren kunnen deelnemen aan dergelijke zonneweides.

Op dit moment wordt gewerkt aan een plan voor een zonneweide van circa 10 hectare. Doel is om minstens 50 procent van het benodigde kapitaal via inwoners van Voerendaal binnen te halen. Op deze manier ontstaat een groter draagvlak voor de zonneweide, waardoor deze vaak ook sneller gerealiseerd kunnen worden.  

Na de presentatie start een ledenwerfactie. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via [email protected]

Energietransitie is ook in de gemeente Voerendaal een thema dat veel aandacht krijgt. Dat bleek ook tijdens de behandeling van de begrotingsvergadering. Daar waarschuwde de politiek wel ervoor op te passen dat niet teveel akkerlanden en weilanden worden omgebouwd tot zogenaamde zonneweiden. Er zijn binnen de gemeenten ook nog veel gebouwen waarop zonnepanelen gebouwd kunnen worden. 

 

weerfoto november

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019