Kerkrade moet camerabeelden van website halen

25661

De rechtbank heeft de gemeente Kerkrade hard op de vingers getikt in de zaak van een journalist van dagblad De Limburger. De gemeente moet van de rechter direct de camerabeelden en de tekst van de website halen. Ook moet ze een rectificatie plaatsen.

De journalist kon in het gemeentehuis op de gang een besloten vergadering van de gemeenteraad volgen. De vergadering ging over de opvolger van burgemeester Jos Som en daarbij viel ook de naam van Ralf Krewinkel die als tweede voorgedragen werd. Krewinkel zat toen als burgemeester van Heerlen al een jaar thuis vanwege zijn ziek zoontje.

De gemeente Kekrade deed aangifte tegen de journalist wegens afluisteren. Echter het OM ging hierin niet mee. 

De gemeente publiceerde vervolgens de bewakingsbeelden en een bericht op hun website. Ondanks dat het gezicht van de verslaggever onherkenbaar was gemaakt was er volgens de rechter sprake van schending van de privacy. Ook hekelde de rechter dat de gemeente de vrijheid van meningsuiting heeft misbruikt.

De gemeente kreeg tevens een dwangsom opgelegd van 5.000 euro per dag dat de beelden op de website blijven staan.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019