Meer drugsafval gedumpt in Limburg

25633

Het dumpen van drugsafval is het afgelopen jaar fors toegenomen. Volgens cijfers van de politie is niet alleen aantal dumpingen gestegen, maar ook de hoeveelheid afval dat per keer gedumpt werd.

De politie kreeg het afgelopen jaar 62 meldingen over dumpingen in Limburg. In 2017 waren dat er 41. In werkelijkheid zal het aantal dumpingen nog wel iets hoger zijn omdat niet alle dumpingen bij de politie worden gemeld. Mogelijke oorzaak van deze toename is een grotere productie van synthetische drugs. Ook het gebruik van andere grondstoffen leidt tot meer afval.

Vooral het buitengebied en natuurgebieden zijn favoriete plekken om vaten met drugsafval te dumpen. 

In de strijd tegen drugsafval gaat de politie in samenwerking met gemeenten, provincie en natuurverenigingen strenger controleren. Ook moet er meer voorlichting komen om mensen duidelijk te maken wat er bij de productie van drugs komt kijken. 

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019