Meeste broeikassen in Sittard-Geleen

26878

De gemeente Sittard-Geleen stoot in Limburg de meeste broeikasgassen per vierkante meter uit. Het gaat om 82 kg. De gemeente Gulpen-Wittem is met 1,4 kilo de minst vervuilende Limburgse gemeente. 

Uit cijfers van het CBS blijkt dat Sittard-Geleen landelijk op de vierde plek staat op de lijst meest vervuilende gemeente. Uit de cijfers blijkt dat gemeenten met industrie hoog op de lijst eindigen. Een andere grote vervuiler is de aanwezigheid van een vuilstort of een vliegveld.

De uitstoot van broeikasgassen is in de afgelopen 20 jaar met 15 procent gedaald, echter dit is lang niet voldoende om de doelen van het klimaatakkoord in 2030 te behalen. Volgens het akkoord had de uitstoot van broeikasgassen in het afgelopen jaar bijna moeten halveren. 

 

weerfoto september

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019