Merkelbeek herbeleefde de bevrijding van 1944

25872

Merkelbeek stond vrijdag en zaterdag in het teken van de WO-II bevrijding. Hoogtepunt was het naspelen van de bevrijding, bijna 75 jaar geleden.

Een stoet van legervoertuigen reed zaterdag door het dorp. Op het plein de Douve was een legerkamp opgebouwd door "The Replacements". Dat is een groep re-enactors (acteurs) uit Nederland, België en Duitsland. Ze beeldden de 2nd Armored Division uit, de divisie die Zuid-Limburg in september 1944 bevrijd heeft van de Duitse bezetting.

Naast de gevechtsuitbeelding lieten ze ook het leven zien ten tijde van rust in het WO-II camp. Met het schrijven van brieven, kaarten, baseball en genieten van de muziek van onder meer Glenn Miller en de Andrew Sisters probeerden ze de bevrijding van Merkelbeek zo natuurgetrouw na te bootsen.

Op de Douve werd volgens militaire traditie de Amerikaanse vlag gehesen.

Kijk hier naar een fotoreportage van de bevrijdingsintocht in Merkelbeek >>

 

25873 foto (c) ZO-NWS | Hans van der Haijden

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019