Mogelijk snel meer fietsstraten in Beekdaelen

28907

Om het verkeer veiliger en vriendelijker te maken voor tweewielers moeten er meer fietsstraten komen in de gemeente Beekdaelen. De gemeente telt tot nu toe één fietsstraat. 

Deze ligt op de Heisterbrug, net buiten Schinnen. Daar gaat als het aan het gemeentebestuur ligt snel verandering in komen. In het mobiliteitsplan van de fusiegemeente is namelijk een uitbreiding gepland van het fietsnetwerk in de gemeente.

Enkele onderdelen zijn de Beekdaelenroute en de Leisure Lane. Ook worden nog enkele verkeersstromen in de gemeente onderzocht en daar waar nodig is, worden maatregelen getroffen om het veiliger te maken voor wandelaars en fietsers.

Het aantal fietsstraten is overigens niet alleen in Beekdaelen dun gezaaid. Provinciaal gezien zijn er slechts een handvol van de straten waar fietsers voorrang hebben. Wel hebben ook andere gemeenten plannen om fietsstraten aan te leggen.

 

weerfoto april

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019