Nieuwe dominee voor protestantse gemeenschap

25920

Joachim Stegink uit Sittard wordt de nieuwe dominee van de Federatie Protestantse Parkstadgemeente. De installatie is op 9 juni om 14.30 uur in de Pelgrimskerk in Brunssum. 

Na afloop is er een receptie om de dominee te verwelkomen en te feliciteren. De federatie, die sinds dit jaar bestaat uit de kerken van Brunssum, Landgraaf en Heerlen, had nog geen eigen predikant. Deze functie werd al gedeeltelijk vervuld door de dominee uit Sittard. De rest nam de gepensioneerde dominee Hollemans uit Vaals voor zijn rekening. 

Dominee Stegink blijft wel in Sittard wonen. Hij en zijn gezin hebben daar een koopwoning en van het geld dat een verhuizing kost kan de dominee aardig wat jaren op en neer rijden.

Voorlopig blijven alle kerkgebouwen de protestantse gemeenschap gehandhaafd. Of dat ook in de toekomst zo blijft moet nog blijken, want ook daar liggen fusies op de loer. Daarom wordt ook gekeken naar een nieuwe visie waarbij ook de taken een predikant tegen het licht worden gehouden.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019