Nieuwe naam voor Kerst vier je Samen

27495

Kerst Vier je samen gaat verder als het Feest der Verwondering. Het licht- en vuurfestival vindt van 13 tot en met 15 december plaats op het Lindeplein, het Vijverpark en ook de Brikke Oave is betrokken bij het winterfeest van Brunssum.

Op vrijdag 13 december gaat het festival om 18.00 uur van start met een vuuroptocht met kunstwerken van de basisschoolleerlingen van Brunssum en diverse vuurkunstenaars. Daarna wordt het festival officieel geopend door waarnemend burgemeester Gerd Leers.

Bezoekers kunnen drie dagen lang genieten van een prachtig licht- en vuurfestival in het Vijverpark. Ook dit jaar zijn er een schaatsbaan en een draaimolen. Ook is er veel aandacht voor muziek en de inwendige mens komt ook aan zijn trekken. De traditionele Santarun krijgt een bijzonder trekje. De 'hardloopwedstrijd' start zaterdag om 17.00 uur als het al donker is, dus versier je Santa-outfit met glow in the dark-versieringen.

Op zondag arriveert het vredeslicht om 16.00 uur uit Wenen en wordt vervolgens door heel Limburg verspreid. Het festival is alle dagen vrij toegankelijk. 

 

weerfoto november

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019