Nieuwe noodverordening in Zuid-Limburg

28845

De Veilighheidsregio Zuid-Limburg heeft een nieuwe noodverordening ingesteld. Dit naar aanleiding van de nieuwe regels die de overheid heeft opgesteld.

De nieuwe noodverordening geldt voor de 16 gemeenten in Zuid-Limburg tot 28 april. Uitzondering is het organiseren van evenementen. Dat is niet toegestaan tot 1 juni. De nieuwe noodverordening is een verlenging van de vorige en bevat enkele aanpassingen. Zo is het niet meer toegestaan voor recreatieparken en recreatieve locaties om sanitaire voorzieningen open te houden.

De regels voor eet- en drinkgelegenheden worden ook nog eens duidelijk opgesomd. Horecagelegenheden mogen alleen openblijven als producten uitsluitend afgehaald worden. Samenscholingen van personen zijn verboden. Ook dient voldoende afstand gehouden te worden. 

Door het instellen van de noodverordening kan worden opgetreden bij overtredingen. De politie, Buitengewone Opsporingsambtenaren en de Koninklijke Marechaussee kunnen indien noodzakelijk verbaliserend optreden. 

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019