Nog geen uitspraak in chroom-6 zaak

25821

De oud POMS-medewerkers moeten nog even geduld hebben met een schadevergoeding voor de zieke oud-medewerkers. Het gerechtshof in Den Bosch wil van beide partijen nog meer informatie hebben.

In een reactie aan dagblad De Limburger liet advocaat Rob Bedeaux weten hij volgens het gerechtshof in ieder geval de juiste gerechtelijke weg aan het bewandelen is. Eerder ving hij namelijk bot bij de rechtbank in Maastricht. Volgens die rechters had hij bij de bestuursrechter moeten zijn omdat de oud-medewerkers strikt genomen ambtenaren waren.

Het gerechtshof denkt daar echter anders over, daarom denk de raadsman dat het vonnis van het rechtbank in Maastricht vernietigd zal worden. De rechter liet echter ook weten dat de collectieve actie van Bedaux om via een stichting een financiële schadevergoeding te vorderen niet mogelijk is.

Tijdens een nieuwe zitting moet ook duidelijk worden of een regeling mogelijk is tussen de oud-medewerkers van de POMS-sites en het Ministerie van Defensie. Wanneer deze zitting gaat plaatsvinden is op dit moment nog onduidelijk.  

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019