Onderzoek naar windmolens op oostflank

26370

De gemeente Brunssum gaat onderzoeken of er windmolens geplaatst kunnen worden op de zogeheten oostflank. Dat is het gebied van de mijnsteenberg waar eerder het pretpark Nature Wonder World gepland was.

Vier windmolens van 3 megawatt zijn nodig om de ambities van de energietransitie te halen. De gemeente wil in 2020 zelf 8 procent van de energie die in de gemeente gebruikt wordt opwekken.

Of de windmolens op die plek geplaatst kunnen worden moet nog onderzocht worden. Het gebied ligt namelijk ook in de veiligheidszone van de Awacs-basis.

Ook in de gemeente Landgraaf worden plannen ontwikkeld om op de voormalige vuilstort een zonneweide te ontwikkelen en ook daar windmolens te plaatsen. Onlangs hebben de parkstad gemeenten besloten om in 2040 energieneutraal te zijn. Met het plaatsen van alleen zonneweides met zonnepanelen gaat deze doelstelling niet gehaald worden.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019