Ook SP Brunssum trekt aan de bel bij college over kwestie-Gerd Leers

31369

Na het CDA eist ook de SP nu meer duidelijkheid van het college van Brunssum over de precieze achtergronden rondom de aankoop van vijf panden aan de Kerkstraat. Dat blijkt uit een brief, in bezit van ZO-NWS. Toenmalig waarnemend burgemeester Gerd Leers kreeg onlangs in een rapport forse kritiek te verwerken. 

"Waarom is de raad niet op de hoogte? van de contacten die de voormalig burgemeester had met zijn ambtenaren per mail en via zijn gsm?, stelt fractievoorzitter Katinke Coenen in het schrijven. "In de vertrouwelijke stukken missen we ook de onderbouwing van strategisch belang om deze aankoop te doen. Waarom heeft de Raad dit niet ontvangen? En waar kunnen we dit teruglezen?"

De SP refereert in de brief aan het college van Brunssum ook aan het ontbreken van een taxatierapport voor het vijftal panden in de Kerkstraat. Coenen: "Ook het taxatierapport hebben wij tot op heden niet gezien. Waarop is het bod van 850.000 euro gebaseerd? En hoe is dit tot stand gekomen? vervolgt zij in haar vragen. 

"Naar aanleiding van vragen van raadsleden van de VVD en PvdA is er een onderzoek naar het proces rondom de koop van de panden in gang gezet. Nu blijkt dat de raad niet volledig is geïnformeerd en het proces vele haken en ogen heeft. De huidige burgemeester geeft aan dat het een leermoment is. Maar kunt u verklaren waarom de gemeenteraad tot op heden nog steeds niet volledig en fatsoenlijk is geïnformeerd over deze aankoop en het proces?" 

SP-fractievoorzitter Coenen haalt in de bovengenoemde brief ook de rol van voormalig wethouder Jo Palmen aan in deze hele kwestie. "De voormalige wethouder en portefeuillehouder destijds heeft meegestemd met betrekking tot de koop ondanks dat zijn broer de adviseur was van de verkopende partij. Is de voormalige wethouder en het bestuur er zich van bewust dat er een gedragscode bestaat waarbij men ten alle tijden dient te voorkomen dat er een discussie ontstaat over belangenverstrengeling, dus dat de schijn van belangenverstrengeling vermeden moet worden?" aldus Coenen. 

 

weerfoto oktober

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019