Open dag bij azc Sweikhuizen

26867

Ook het asielzoekerscentrum in Sweikhuizen zet tijdens Nationale Burendag de deuren open voor het publiek. Dat is een initiatief van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), het Ministerie van Veiligheid & Justitie en VluchtelingenWerk Nederland. 

De organisaties hebben extra voor deze dag gekomen om te benadrukken dat asielzoekers ook buren zijn. Omwonenden en andere belangstellenden kunnen dan kennis maken met de bewoners, de medewerkers en het leven op een azc. Verder zijn er rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten.

Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie, zoals de regels rondom toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een Nederlandse gemeente of naar het land van herkomst.

Meer informatie over de opvanglocaties en de landelijke open dag is te vinden op www.openazc.nl

 

weerfoto september

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019