Oproep: Wie werd in verleden misbruikt in Limburgse Mijnstreek?

31356

Wie werd in het verleden misbruikt in de Limburgse Mijnstreek? ZO-NWS doet samen met de misdaadwebsite www.femkefataal.nl en oud-rechercheur Dick Gosewehr onderzoek naar meer onopgeloste zedenmisdrijven in die regio tussen 1984 en 2015. Wie is als jongen tussen tien en vijftien jaar in dit gebied of wellicht kort over de grens met Duitsland of België slachtoffer geworden van een onbekende man, mogelijk gelinkt aan Jos Brech uit Simpelveld? Als dat zo is, kunt u zich bij ons melden op onderstaande mailadressen.

De kans is aanwezig dat Jos Brech, verdachte van het ontvoeren, sekseel misbruiken en doden Nicky Verstappen op de Brunssummerheide in 1998, veel vaker heeft toegeslagen. In 1984 en 1985 vergreep Brech zich in Wijlre en Wijnandsrade aan drie jongens in de leeftijd van tien tot twaalf jaar. Hij werd destijds gepakt, gaf toe op jonge jongens te vallen en kreeg een proeftijd van twee jaar.

“De drang om toe te slaan verdwijnt bij zo’n type dader niet zomaar”, zegt voormalig rechercheur Dick Gosewehr. “De kans is daarom groot dat er veel meer slachtoffers zijn. Mogelijk hebben zij bot gevangen bij politie en Openbaar Ministerie, zoals ook Thomas deed.”

Het onderzoek in de zaak-Verstappen is van meet af aan ver beneden de maat geweest omdat alle pijlen waren gericht op de leiders van het kamp waaraan Nicky deelnam."Een schoolvoorbeeld van tunnelvisie", aldus Gosewehr die in het verleden eveneens aan een coldcaseteam verbonden was.

“Om die reden hadden politie en justitie er weinig belang bij om mogelijk vergelijkbare zaken aan het dossier toe te voegen. Wanneer zou blijken dat er wellicht veel meer zedenmisdrijven aan Brech zijn toe te schrijven dan de drie uit de jaren tachtig en de zaak-Verstappen, dan staan justitie en recherche immers nog meer in hun hemd dan nu al het geval is.”

ZO-NWS roept daarom samen met misdaadjournalist Jolande van der Graaf van www.femkefataal.nl eventuele slachtoffers op zich te melden. 

Reacties zijn welkom op: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] of [email protected]

Uiteraard gaan wij VERTROUWELIJK om met uw informatie.

 

weerfoto september

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019