Oud-burgemeester Jos Som: 'Roda helpen op achtergrond'

29327 Oud-burgemeester Jos Som van Kerkrade zou eigenlijk plaats gaan nemen in de Raad van Commissarissen (RvC) van Roda JC, maar zover is het nog niet gekomen. Hij helpt de noodlijdende club nu vooral op de achtergrond, zo vertelt de voormalig burgervader tegen ZO-NWS.

"Ik heb veel contacten en die probeer ik, samen met anderen, in te zetten om Roda JC te helpen. Dat is ook op het gebied van het vinden van nieuwe investeerders", legt Som uit.

"Het is echter een moeilijke tijd. Er zijn wel mensen die iets willen, maar dat gaat nu even niet zo gemakkelijk. Ik probeer mijn steentje bij te dragen om de familie Roda JC zo goed als mogelijk te helpen."

De voormalig burgemeester van Kerkrade zat na zijn vertrek korte tijd in het bestuur van een stichting die de aandelen in Roda JC voor Frits Schrouff beheerde, maar hier stapte hij uit tijdens het debacle rond de Mexicaan Mauricio García de la Vega bij de Kerkraadse club.

Som ambieerde ook een controlerende functie binnen de RvC van Roda, maar zover is het tot op heden niet gekomen. "Dat is op dit moment niet aan de orde. Ik help op de achtergrond."

 

Weerfoto mei

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019