Overkapping openluchttheater wordt fors duurder

28704

De overkapping van het openluchttheater in het Vijverpark in Brunssum wordt fors duurder. De gemeenteraad moet binnenkort een besluitnemen over de 58.800 euro die het project extra gaat kosten.

Deze extra kosten worden voornamelijk veroorzaakt door de hogere kosten van staal en aannemer. Daarnaast komen op verzoek van omwonenden ook mogelijkheden om het gebied af te sluiten. 

In het originele plan betaald de gemeente Brunssum 275.000 euro en de provincie heeft een subsidie toegekend aan het project van 250.000 euro.

Ook wordt er geïnvesteerd in een podium zodat dit niet iedere keer gehuurd hoeft te worden. Deze kosten zijn eerder al door de gemeente gereserveerd.

Op advies van IBA Parkstad is projectgebied ook uitgebreid zodat het Vijverpark en de winkelpromenade.   

De intentie is dat de overkapping klaar is voordat de World Festival Parade op 10 juli van start gaat. Het openluchttheater gaat een grote rol spelen in de planning van de optredens van de groepen. Deze planning is volgens de gemeente nog steeds haalbaar.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019