Partijen Beekdaelen willen behoud of herbestemming kerkgebouwen

31391

De partijen Vernieuwingsgroep, VVD, PvdA, Groen Links en CDA willen dat de gemeente Beekdaelen zich (pro)actief gaat inzetten voor behoud of herbestemming van kerkgebouwen, in het bijzonder de beeldbepalende kerkgebouwen. Dat staat in een motie die in de raadsvergadering die op 27 oktober zal worden besproken. 

Reden hiervoor is een kerkenvisie van het kabinet over de toekomst van deze gebouwen en dat in de gemeente Beekdaelen vele kerkgebouwen staan, die al dan niet op de gemeentelijke monumentenlijst voorkomen. De bovengenoemde partijen willen daarom dat er 'zo spoedig mogelijk bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een aanvraag gedaan wordt voor financiering van het opstellen van een kerkenvisie'. 

Ook vragen de vijf politieke partijen in Beekdaelen aan het gemeentebestuur 'het initiatief te nemen in gesprek te gaan met alle betrokken partijen om zo te komen met een integrale kerkenvisie voor de gemeente Beekdaelen'.

 

weerfoto oktober

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019