Plofkraak op geldautomaat

26356

Onbekenden hebben dinsdagochtend een plofkraak gepleegd op een geldautomaat van ABN Amro in Landgraaf. Tegen 5.00 uur werd aan het Raadhuisplein een geldautomaat met de nodige explosieven opgeblazen.

Getuigen zagen nog net hoe de daders er na de plofkraak in een donkerkleurige auto vandoor zijn gegaan. Of zij ook iets buit gemaakt hebben is nog onduidelijk. 

De schade die bij de plofkraak is ontstaan is enorm. Naast de schade aan de automaat is ook de voorgevel van de bank ontzet waardoor de bewoners van de appartementen boven de bank tijdenlijk elders opgevangen moesten worden. Daarnaast zijn bij de omliggende zaken de ruiten gesneuveld door de knal.

De EOD heeft met een robot de restanten onderzocht op eventuele achtergebleven explosieven.

Geldautomaten van ABN Amro blijken al langer zeer geliefd te zijn bij de dieven. Ze weten dat geldautomaten van deze bank niet beveiligd zijn tegen plofkraken. De bank neemt daar ook geen maatregelen tegen omdat er binnenkort één soort geldautomaat komt voor alle banken in Nederland.

 

26357 foto © ZO-NWS | Hans Janssen

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019