Rechtbank komt met uitspraak dwangsom vliegenoverlast

26334

De rechtbank in Roermond doet komende dinsdag uitspraak in een zaak van het Brunssumse recyclingsbedrijf TpD. Het bedrijf is het niet eens met de dwangsom die de provincie heeft opgelegd vanwege de vliegenoverlast.

TpD kreeg de boete omdat het bedrijf zou hebben nagelaten om voldoende maatregelen te nemen tegen de overlast van vliegen. Omliggende bedrijven en de inwonners van de wijken Schuttersveld en de Egge klagen al jaren over extreem veel vliegen. Volgens Tpd is de dwangsom slecht onderbouwd en bovendien is nog steeds niet aangetoond of de vliegen daadwerkelijk allemaal van het bedrijf afkomstig zijn.

Volgens de advocate van het bedrijf zou de dwangsom ook als gevolg kunnen hebben dat het bedrijf in Brunssum enige tijd gesloten moet worden. Ook de waarnemend burgemeester Gerd Leers en een woordvoerder van de masaal aanwezige buurtbewoners mochten donderdag tijdens de zitting hun zegje doen. Zij betonen dat het onmogelijk is om tijdens de zomerdagen buiten te zitten vanwege de vliegenoverlast.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019