Rechter laat omgevingsvergunning turboverkeersplein in stand

25854

De aanleg van de turborotonde bij Nuth mag van de bestuursrechter gewoon doorgaan. Wim Gerrickens, eigenaar van kasteel Reijmersbeek, had een procedure aangespannen tegen de omgevingsverguning die de provincie had verleend.

Daarmee probeerde hij opnieuw de bouw van het turboverkeersplein te dwarsbomen. De rechter stelde de provincie echter in het gelijk en laat de omgevingsvergunning in stand. Volgens Gerrickens had vanwege de twee erfdienstbaarheden geen omgevingsvergunning verleend mogen worden. Een erfdienstbaarheid uit 1938 staat een maximale bouwhoogte toe van 78 meter boven NAP. Het verkeersplein boven de A76, dat de aansluiting vormt voor de Buitenring, komt een paar meter hoger te liggen.

De rechter was het daar niet mee eens. "Zonder nader onderzoek en zonder een uitspraak van de burgerlijke rechter, is niet aannemelijk dat de aanwezigheid van de erfdienstbaarheden zonder meer aan de verwezenlijking van het bouwplan in de weg staat", zo stelt de rechtbank.

Gerrickens wacht nog op een financiële vergoeding voor de gronden die hem zijn onteigend. Een commissie van deskundigen buigt zich over de vraag wat een redelijke vergoeding is.

Door de gang naar de rechter liep de aanleg van de rotonde medio vorig jaar de nodige vertraging op omdat een voorzieningenrechter de werkzaamheden tijdelijk had stilgelegd. Het is overigens niet de enige rechtszaak die de eigenaar van het landgoed tegen de provincie heeft aangespannen. Ook over de maatregelen die genomen moeten worden voor een nabijgelegen Natura 2000-gebied verschillen de partijen van mening.

De aansluiting van de Buitenring Parkstad Limburg op de A76 wordt op 1 september officieel geopend.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019