Roda JC: Snel duidelijkheid over nieuwe investeerder nodig

27108

Mede door bemiddeling van KNVB en burgemeester Petra Dassen van Kerkrade is het Roda JC gelukt om afscheid te nemen van beoogd aandeelhouder en directeur Mauricio García de la Vega. De Mexicaan heeft afgezien van overname van de aandelen van Frits Schrouff.

Belangrijk is nu dat er snel doorgeschakeld wordt, want op 28 oktober moet er een bankgarantie bij de voetbalbond in Zeist liggen in verband met verlenging van de licentie. Roda JC wil met een soort fonds van een of meer investeerders proberen om in ieder geval het lopende seizoen succesvol te kunnen afsluiten.

De naam van Kerkradenaar Stijn Koster zingt daarvoor nadrukkelijk rond. De vermogende ICT-ondernemer wil graag helpen, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Het liquiditeitstekort van Roda is de laatste tijd alleen maar groter geworden. García de la Vega had toegezegd dit te zullen verlagen, maar hier is niks van terechtgekomen.

Op de achtergrond is oud-speler Ger Senden met de reddingsgroep Roda 2.0 ook nog altijd bezig om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen om zo eventueel bij de club in te kunnen stappen. Senden is nog altijd hoopvol dat dit gaat lukken.

Waar alles en iedereen binnen en rond Roda JC op hoopte, is gebeurd: de door menigeen verguisde beoogd grootaandeelhouder Mauricio García de la Vega is vertrokken. Waarvan akte. De belangrijkste vraag voor de geplaagde voetbalclub uit Kerkrade is nu: Hoe nu verder?

Een verkeerde film. De meeste bizarre soap in de roemruchte geschiedenis van Roda JC. Zomaar twee typeringen van een tijd die iedereen met een voorliefde voor de geelzwarte club, maar ook ver daarbuiten, ongetwijfeld nooit meer zal vergeten.

Mauricio García de la Vega groef uiteindelijk zijn eigen graf nadat hij begin juni aan het bewind kwam in Kerkrade. Intern sprak men over 'een puinhoop' die de Mexicaan er van gemaakt zou hebben. Dat er door de machthebbers bij Roda JC ook fouten werden gemaakt, dat moge ook duidelijk zijn.

De fans bleven echter achter hun club staan, grepen zelfs in toen voor hun de maat vol was door García de la Vega uit het Parkstad Limburg Stadion te zetten. Bij deze mensen zal de opluchting over het vertrek van de veelbesproken Mexicaan groot zijn.

Feit is dat vanaf nu het bekende spel weer op de wagen is. De rotte appel is uit het geheel gesneden, dat kon simpelweg niet uitblijven, maar voor Roda JC is het vooral belangrijk dat er meteen doorgeschakeld wordt. Wie gaat de macht krijgen in de top van Roda?

Wie gaat de club financieel ondersteunen waardoor de toekomst wél verzekerd is? Vragen die de komende tijd beantwoord zullen moéten worden. Goede en doordachte beslissingen zullen er genomen moeten worden, waardoor Roda nooit meer in eenzelfde kolderieke situaties terecht zal komen. De tijd zal het uitwijzen.

 

weerfoto oktober

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019