Roda JC is Top Oss makkelijk de baas

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 8/09/2019 om 21:14
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:30

Roda JC heeft zondag in eigen huis de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen Top Oss werd het 2-1. En dat was een magere afspiegeling van de kansen die Roda kreeg.

Door de winst is Roda na vijf duels niet meer de hekkensluiter in de Eerste Divisie.

Roda kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong na een doelpunt van Richard Jensen die na een knieblessure dit seizoen voor het eerst in de basis startte. De Finse verdediger gaf het beslissende zetje aan een kopbal van Daryl Werker. Die voorsprong kon Roda, dat in de eerste helft met vlagen heer en meester was, nog voor rust vergroten.  Top Oss-doelman Ronald Koeman jr  kreeg een schot van Jordy Croux niet onder controle en Iké Ugbo profiteerde daarvan en scoorde zijn tweede van dit seizoen.

Ook na rust kreeg Roda nog legio kansen, maar doelman Koeman stond op de juiste plek, of de afwerking ontbrak. Ver in blessuretijd, toen de aanhang de 2-0 al vierde, wist Philippe Rommens uit een voorzet ex-Fortunees Lars Hutten te scoren voor Top Oss, maar de eerste overwinning van Roda kwam niet meer in gevaar.