Ruim 3,6 miljoen bespaard op bijstand

25913

De gemeente Heerlen heeft het afgelopen jaar ruim 3,6 miljoen euro bespaard op de bijstand. Dat komt omdat in het afgelopen jaar duizend mensen uit de bijstand een baan hebben gevonden. 

Dat zijn er ongeveer 320 meer dan dat er in het afgelopen jaar in de bijstand zijn terechtgekomen. Die afname zorgt ervoor dat de gemeente miljoenen minder heeft uitgegeven aan de uitkeringen.

Dat geld kan de gemeente goed gebruiken omdat Heerlen ieder jaar meer geld kwijt is aan jeugdzorg en de WMO dan dat de grootste gemeente van Parkstad krijgt vanuit Den Haag.

Meer dan de helft van de uitstromers heeft een full-time baan gevonden en daarnaast gingen 425 mensen part-time of als zzp'er aan de slag.  

Wethouder Martin de Beer is blij met de uitstroom. Volgens hem betekent het dat projecten zoals Baanbrekend werk en Werk voor Heerlen blijken te werken. Deze projecten geven mensen een steuntje in de rug om hen aan een baan te helpen. Denk hierbij aan individuele begeleiding, jobcoaching en schuldhulpverlening. Daarnaast zijn er ook diverse zogeheten beschutte werkplekken voor mensen die door een beperking een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt.  

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019