RvS buigt zich over bestemmingsplan Brunssum

25101

Raad van State doet woensdag uitspraak over het bestemmingsplan voor het voormalig Atrium Ziekenhuis in Brunssum. De gemeente heeft een bestemmingsplan vastgesteld voor de oostkant van Brunssum. 

Hieronder vallen het voormalige ziekenhuis, de sportvelden en een deel van het Schutterspark. De gemeente wil niet dat er nog een keer een asielzoekerscentrum in het voormalige ziekenhuis  komt. Ook zelfstandige horeca en een zelfstandige woonfunctie vindt men niet-passend op deze locatie.

De eigenaar van het voormalige ziekenhuis, SMH Groep bv, is het niet eens met het bestemmingsplan en stapte naar de Raad van State. Volgens hem zou het bestemmingsplan teveel beperkingen opleggen. Bovendien zou de gemeente geen goede reden hebben om bepaalde activiteiten op deze locatie te verbieden.

De Raad van State heeft de zaak in december op zitting behandeld.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019