Sanering gaat tonnen kosten

31341

Het terrein van de voormalige nertsenfokkerij aan de Bergseweg in Ubachsberg gaat de gemeente Voerendaal nog zeker zes ton kosten. Dat meldt De Limburger. Op het grondstuk werd behoorlijk wat asbest in de grond gevonden. Bij de productie in de amfetaminefabriek, die op het terrein aangetroffen is, zijn ook de nodige vervuilende stoffen in de bodem terecht gekomen. Hierdoor is het noodzakelijk dat het grondstuk grondig gesaneerd wordt.

Tot nu toe is Voerendaal al 540.000 euro kwijt. Voor dat geld heeft de gemeentel het grondstuk gekocht en de restanten van de aanwezige gebouwen laten verwijderen. Volgens burgemeester Wil Houben was het tijd om in te grijpen om te voorkomen dat er ongewenste activiteiten op het perceel ontwikkeld zouden worden.

De gemeente hoeft het benodigde geld niet allemaal op te hoesten. Voor een deel is de voormalige eigenaar nog verantwoordelijk en mogelijk is er ook nog een bijdrage van de provincie te verwachten.

weerfoto september

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019