Schinnen en Oirsbeek nog op koers voor OLS

26349

De schutterijen uit Schinnen en Oirsbeek zijn nog steeds in de strijd om het OLS te winnen. Ook de schutterij van Heerlen moet zaterdag terug naar Sevenum.

Zondag namen 142 schutterijen deel aan het OLS dat georganiseerd werd door schutterij St. Sebastianus. Bij het schieten bleek het een waar slachveld te worden. Veel schutterijen sneuvelden in de kavelronden. Bij het invallen van de duisternis bleken nog maar 25 schutterijen in de race te zijn.

Zaterdag 13 juli worden de schietwedstrijden om de Um hervat. Om 10.45 beginnen de schutterijen met het inschieten van de buks. Een kwartier later gaat het kavelen van start.

Naast de optocht, die ieder jaar weer druk bezocht werd, waren op het feestterrein in Sevenum tal van andere wedstrijden te zien. Zo waren er diverse muziekwedstrijden voor groepen en solisten. Ook het uittreden van de konings- en keizersparen trok veel bekijks. 

Diverse schutterijen uit de regio wisten prijzen te behalen tijdens de optocht en de andere onderdelen. Kijk hier voor een kompleet overzicht.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019