In Sittard neergeschoten ex-lid motorclub Bandidos zit in safehouse

31276

Een voormalig lid (38) van motorclub Bandidos, dat in Sittard op zaterdagavond 12 september tijdens een aanslag op zijn leven ernstig gewond raakte, zit in verband met zijn eigen veiligheid ondergedoken in een safehouse. Dat bevestigen bronnen rondom het onderzoek tegenover ZO-NWS.

Roermondenaar P. verblijft op dit moment op een geheime plek. Een en ander is in overleg met politie en justitie gebeurd. Er wordt gevreesd voor het leven van het voormalig lid van motorclub Bandidos. P. raakte bij de schietpartij gewond, maar volgens ingewijden is hij inmiddels weer aan de betere hand.

Hij werd zaterdagavond 12 september rond kwart voor elf gevonden op een oprit van een woning aan de Bradleystraat in Sittard. In deze zaak zijn nog geen arrestaties verricht. De recherche is nog altijd naarstig op zoek naar twee personen op een motor die verdacht worden van betrokkenheid bij de schietpartij.

Ze kwamen waarschijnlijk aanrijden vanuit de richting van de Eisenhowerstraat en zijn weggereden in de richting van de Smithlaan in de Sittardse wijk Hoogveld. Korte tijd later, rond 00.20 uur werd een motor op de Raadskuilderweg in Geleen brandend aangetroffen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt het bovengenoemde slachtoffer van de schietpartij samen met dertien andere Bandidos-leden ervan dat ze eind mei 2015 betrokken waren bij een vechtpartij en schietpartij bij bikercafé Dug-Out in Sittard tussen leden van Bandidos en Red Devils, een motorclub gelieerd aan de Hells Angels.

De zaak tegen de Limburgse tak van de Bandidos en Roermondenaar P. Zal in een later stadium inhoudelijk behandeld gaan worden.
 

weerfoto oktober

 

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019