Snel internet maar niet via glasvezel

25617

Buurtschap Heringsbosch in Schinveld krijgt geen snel internet via glasvezel. Toch beschikken de 17 woning in het buitengebied van Schinveld nu over snel internet. Dat gaat draadloos via een mobiele installatie.

Omdat het gehucht vlak bij de Duitse grens ligt en daar op dit moment snel internet via glasvezel wordt aangelegd was het in eerste instantie de bedoeling om daar op aan te sluiten. Het Ministerie van Justitie gooide echter roet in het eten omdat zij geen Duitse IP-adressen mag afluisteren. Even leek er een oplossing te zijn, echter dat bleek in de praktijk toch lastiger dan gedacht en ging te lang duren. 

Uiteindelijk is er gekozen voor een mast in één van de tuinen. Deze pikt het 4G signaal op en verdeeld dit vervolgens.

Bewoner Bram Doorakkers nam het initiatief om snel internet in het buitengebied te krijgen. Hij zegt blij te zijn met het snelle internet. Het plaatsen van de mast heeft nog een voordeel. De ontvangst via de mobiele telefoon is een stuk beter geworden.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019