Standje over inhuren politici en bestuurders

27085

Het provinciebestuur heeft van minister Kasja Ollongren een tik op de vingers gekregen over het inhuren van oud-politici en bestuurders. Aanleiding waren vragen van enkele politieke partijen over deze kwestie.

Eerder werd duidelijk dat Limburg veel meer oud-politici en bestuurders inschakelt voor betaalde klussen dan andere provincies. 

Hoewel uit onderzoek is gebleken dat niet onrechtmatig is gehandeld doet het provinciebestuur er goed aan om in de toekomst meer offertes aan te vragen. Nu werd nog regelmatig een opdracht direct gegund aan een bestuurder waarvan het provinciebestuur wist dat deze persoon geschikt was voor de taak.

Met het opvragen offertes zou die taak waarschijnlijk goedkoper verricht kunnen worden.

De minister liet overigens duidelijk weten dat zij voorlopig niet van plan is om in te grijpen. Dat is in eerste instantie de taak van de provinciale politiek.

 

weerfoto september

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019