Statenleden laten verstek gaan: vergadering afgelast

28855

De geplande vergadering van het Limburgs Parlement is vrijdag niet doorgegaan. Te weinig statenleden kwamen opdagen waardoor de vereiste meerderheid ontbrak.

Daarom restte gouverneur Theo Bovens niets anders dan de vergadering te verdagen naar maandag. Dan is het niet nodig om een meerderheid te hebben om rechtsgeldige besluiten te nemen.

De statenleden lieten massaal verstek gaan vanwege de coronacrisis. Ze vinden het niet verantwoord om bijeen te komen voor een vergadering. Gouveneur Theo Bovens sprak van een historisch moment in de geschiedenis van het Limburgs parlement.

Alternatieven zoals videovergaderen zijn nog wettelijk nog niet rechtsgeldig. Daarvoor is wel een noodwet in de maak. Bij de vergadering maandag is vermoedelijk slechts één statenlid aanwezig. Deze zal dan ook namens de overige partijen spreken.

Kijk hier naar de uitleg van gouverneur Theo Bovens:

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019