Stekelvarken kiest het hazenpad uit Mondo Verde

28136

Bij Mondo Verde is donderdag een stekelvarken ontsnapt uit zijn verblijf. Vrijdagmiddag was het nog altijd niet gelukt om het dier te vangen. Waar hij nu uithangt is op dit moment onduidelijk.

Een medewerker van de wereldtuinen in Landgraaf heeft aan dagblad De Limburger laten weten dat het stekelvarken vermoedelijk nog in de buurt van het park rondzwerft. Mondo Verde roept mensen op om niet te proberen het dier te vangen maar de politie of Mondo Verde te waarschuwen. De verzorgers proberen dan met een speciale vangkooi het stekelvarken weer terug in het verblijf te krijgen.

Een eerste poging het dier te vangen mislukte omdat de dieren veel sneller zijn dan men zou verwachten.

Volgens de verzorgers kan het stekelvarken prima overleven in deze omgeving. Dus is er geen gevaar voor de gezondheid van het stekelvarken als deze nog enige tijd vrij rondloopt.

weerfoto februari

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019