Taakstraf voor aanrijden overstekende voetganger

25828

Een 23-jarige man uit Voerendaal is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Deze straf krijgt hij voor het scheppen van een voetganger die in Wijnandsrade een zebra overstak.

Het slachtoffer werd begin november 2017 bij het oversteken van de Swierderkerkweg aangereden door de automobilist. Het slachtoffer werd toen met talloze botbreuken naar het ziekenhuis gebracht.

Uit onderzoek bleek dat de man uit Voerendaal, ondanks het slechte zicht door het weer, veel te hard had gereden. Bovendien had hij iets teveel gedronken.

Volgens het slachtoffer hoorde de man uit Voerendaal bij een groep hangjongeren die geregeld met auto's voor overlast zorgden. 

De man raakt ook zijn rijbewijs voor anderhalf jaar kwijt als hij in de komende drie jaar nog eens in de fout gaat, weet dagblad De Limburger. De rechter legde deze voorwaardelijke rijontzegging op omdat hij zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn twee banen. Daarnaar heeft de man een verplichte cursus bij het CBR gevolgd.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019