TERUGLEZEN: uitspraak zaak-Pinkpopdrama

30367

De rechtbank in Maastricht doet woensdagmiddag uitspraak in de zaak van het zogenaamde Pinkpopdrama. Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg eiste eerder 18 maanden cel en vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid tegen verdachte Danny S. (37) uit Heerlen. 

Hierbij kwam op 18 juni 2018, enkele uren na het einde van het muziekfestival in Landgraaf, één man om het leven en vielen drie zwaargewonden. Het fatale ongeluk vond rond vier uur 's nachts plaats op de Mensheggerweg in Landgraaf. De slachtoffers zaten midden op straat toen S. met zijn bestelbusje tegen hen aan reed. 

"Verdachte had waakzaam moeten zijn, maar dat was hij niet in voldoende mate. Hij had moeten weten dat er op de Mensheggerweg 30 km per uur als maximum snelheid gold. Hij was immers drie dagen op Pinkpop geweest", zei de officier van justitie in zijn requisitoir.

"De groep mensen op straat was tot twee maal toe in ruime mate te zien. Die groep heeft verdachte echter nooit gezien, hij heeft tot twee keer toe niet goed opgelet. Door dit ongeval is Gilles Boux de Casson overleden en hebben drie mensen zeer zwaar letsel opgelopen. Het gaat hier niet om opzet, maar om schuld." 

"Verdachte heeft gezegd dat hij een vermoeden had dat hij over iets was heen gereden, maar ik denk dat hij dit daadwerkelijk wist. Hij heeft na het ongeluk de slachtoffers in hulpeloze toestand achtergelaten, terwijl hij de plicht had te wachten tot er professionele hulp zou zijn gekomen", aldus de OvJ. 

Dat Danny S. zijn code van zijn gsm niet meer weet, noemde de officier van justitie "niet begrijpelijk". "Maar zo weten we dus niet of hij zijn telefoon gebruikte tijdens het fatale ongeval." 

ZO-NWS is woensmiddag LIVE bij de uitspraak in de Maastrichtse rechtbank. Een en ander is te volgen via Twitter, Facebook en de nieuwssite van deze omroep.

 

 

 

 

 

 

weerfoto Juli

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019