Verdachte Danny T. dook onder en kreeg hoogste prioriteit politie

31360

Danny T. uit Brunssum, die verdacht wordt van het sturen van seksueel getinte foto's en teksten aan een 13-jarig meisje, dook korte tijd onder nadat deze zaak in de openbaarheid kwam. Ook kreeg hij de hoogste prioriteit bij de politie in verband met zijn veiligheid. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie waar ZO-NWS over beschikt.

T. was op het moment deze kwestie naar buiten kwam nog raadslid in de gemeente Brunssum. Omdat er mogelijk sprake was van een dreigende sfeer rondom zijn persoon, besloten gemeente en politie om een zogeheten Alarm op Locatie (AOL) in te zetten. Dat houdt in dat als er vanaf het woonadres van T. een telefoontje bij de meldkamer zou binnenkomen, er een patrouille met spoed naar die plek zou gaan.

Dit duurde maar korte tijd, omdat Danny T. had besloten in verband met de dreigende sfeer elders te verblijven en al vrij snel besloot om op te stappen als raadslid. De Brunssumer raakte enkele weken geleden in opspraak omdat hij als docent op het Broeklandcollege in Hoensbroek seksueel getinte foto’s en teksten aan een 13-jarig meisje zou hebben gestuurd.

Hij zou als leraar aardrijkskunde over de schreef zijn gegaan, met tot gevolg dat de schooldirectie hem schorste. T., op dat moment tevens raadslid in Brunssum, werd daarnaast door politieke partij Progressief Akkoord Brunssum (PAK) per direct geroyeerd. Nadat er aangifte was gedaan, werd er uiteindelijk een strafrechtelijk onderzoek tegen hem gestart. Dat loopt nog altijd. 

weerfoto september

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019