Verdachte Thijs Hermans zoon van advocaat

25843

De 27-jarige Thijs Hermans, die verdacht wordt van het plegen van drie moorden op de Brunssummerheide op 7 mei en in Den Haag op 4 mei, is een zoon van een advocaat. Dat blijkt uit onderzoek van ZO-NWS. De 63-jarige Diny Meeuse uit Heerlen is een van de slachtoffers.

De moeder van Hermans bestiert een advocatenkantoor in Zuid-Limburg, waar Thijs Hermans in het verleden als administratief medewerker enige tijd voor gewerkt heeft. Twintiger Hermans blijkt bovendien in zijn jongste jeugd op de Koningin Beatrixschool in Brunssum te hebben gezeten.

Zijn roots liggen in het diepe zuiden van Nederland. Later studeerde hij nog aan de Hogeschool Zuyd in Limburg. Hier haalde Hermans zijn propedeuse, zo schrijft de moordverdachte zelf op internet. Thijs Hermans verkaste later naar het noorden van Nederland.

Hij studeerde aan de Universiteiten van Leiden en Delft en woonde de laatste tijd in Den Haag. Volgens de politie zou Hermans betrokken zijn geweest bij het om het leven brengen van twee vrouwen en een man. Eerst zou hij volgens de opsporingsdiensten hebben toegeslagen bij een dodelijke steekpartij in Den Haag op zaterdag 4 mei.

Hierbij kwam de 56-jarige Etsuko, een vrouw van Japanse afkomst, om het leven in het gebied Scheveningse Bosjes terwijl ze haar honden uitliet. Hermans wordt er verder van verdacht op de Brunssummerheide in Heerlen op dinsdag 7 mei de 63-jarige Diny Meeuse en een man (68) om het leven te hebben gebracht.

Het tweetal, allebei afkomstig uit Heerlen, werd vermoedelijk met een mes gedood tijdens het uitlaten van hun hond in een zogeheten hondenlosloopgebied. Thijs Hermans werd gisteravond laat opgepakt tijdens een klopjacht.

Dit nadat de politie zijn naam en foto openbaar had gemaakt in verband met de zoektocht naar hem. Hij zit op dit moment achter slot en grendel en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019