Verkeerstellingen om effect Buitenring in beeld te krijgen

27563

De gemeente Beekdaelen en de provincie gaan verkeerstellingen houden om het effect van de Buitenring in beeld te krijgen. Dat naar aanleiding van klachten over meer verkeersoverlast in de woonkernen omdat inwoners de Buitenring zouden mijden. 

Volgens diverse actiegroepen laten automobilisten vooral het turboverkeersplein links liggen omdat ze daarvoor kilometers moeten omrijden. Daardoor staan er in Wijnandsrade, Swier en aan de rand van Schinnen files tijdens de spits.

Toch blijkt ook dat veel verkeer wel gebruikt maakt van de Buitenring. Dat zorgt echter ook weer voor overlast op de toe- en afritten van deze autoweg. Rijkswaterstaat heeft al toezeggingen gedaan voor aanpassingen van geluidsschermen, stiller asfalt en extra isolatie aan woningen. Deze maatregelen worden echter pas in 2023 uitgevoerd. 

 

weerfoto november

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019