Vertrokken adviseur Nieuwenhuis eist ton van Roda JC

27750

Pieter Nieuwenhuis, die Roda JC tot en met oktober zakelijk adviseerde, eist betaling van € 94.200 euro aan openstaande facturen. Nieuwenhuis, die ook een tijdje als woordvoerder namens de toenmalige leiding optrad, eist dat bedrag voor gedane werkzaamheden.

Omdat Roda JC die nu weigert te betalen, heeft Nieuwenhuis een advocaat in de arm genomen. Dat bevestigt hij desgevraagd tegenover ZO-NWS.

De advocaat van Nieuwenhuis heeft Roda JC dinsdag per brief gesommeerd de openstaande facturen voor 6 januari te betalen. "Ik heb op 25 november een gesprek gehad met Stijn Koster, Herman Huirne en Roland Hogenelst. Zij hebben me toen gevraagd om heel even geduld te hebben en met minder genoegen te nemen omdat de club het moeilijk heeft. Daarna ben ik met Huirne in gesprek gegaan over een kortings- en betalingsregeling", legt Nieuwenhuis uit.

"Toen kreeg ik tussendoor plots een WhatsApp bericht van Roland Hogenelst waarin hij mij zei dat hij een claim van miljoenen euro's bij mij neer zou gaan leggen als ik mijn facturen niet zou laten vallen", vervolgt Nieuwenhuis in gesprek met ZO-NWS. "Dat vind ik raar gedrag en ik heb Herman Huirne daarna om uitleg gevraagd, maar daar is hij niet verder op ingegaan. Het is een bont gezelschap daar."

"Omdat ik niks meer van Roda hoorde over die betalingsregeling, ben ik maandag naar een advocaat gestapt. In de brief die hij namens mij aan Roda JC en statutair directeur Herman Huirne heeft gestuurd, staat aangegeven dat de betalingsregeling van de baan is en dat Roda voor 6 januari het bedrag van bijna een ton betaald moet hebben. Zo niet, dan ben ik genoodzaakt verdere stappen te gaan ondernemen, want ik heb heel veel werk daar verricht."

Roda JC was niet bereikbaar voor een reactie.

 

weerfoto december

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019