Video: Crisis bij Voedselbank: pakketten aangevuld met waardebonnen

31372

Het is crisis bij de Voedselbank. Het distributiecentrum in Landgraaf moet zo’n 1800 Limburgse gezinnen voorzien van voedselpakketten, maar dat wordt doordat er simpelweg minder eten binnenkomt, steeds moeilijker.

Hannie Verweij zet zich al twintig jaar in voor de voedselbank, maar denkt dat de huidige situatie, de meest ernstige is, die ze heeft meegemaakt. "Op dit moment moeten we zelfs de voedselpakketten aanvullen met waardebonnen, zodat mensen zelf nog wat boodschappen kunnen halen in de supermarkt."

De situatie is vergeleken met eind maart omgedraaid. Toen stroomde het voedsel binnen via de horeca, die noodgewongen moest sluiten. Op dat moment zocht de voedselbank zelfs naar vrijwilligers. "Tijdens deze tweede coronagolf krijgen we nauwelijks voedsel aangeleverd van horeca, omdat die bedrijven op kleinere schaal zijn gaan werken. En ook supermarkten staan producten minder snel af", concludeert Verweij.

Vrijwilliger Marco merkt ook op dat de voorraad drastisch afneemt. "Voor corona was er zelfs sprake van een overschot aan voedsel en werd er contact gelegd met andere voedselbanken om de overbodige producten aan te bieden." Marco werkt in de koeling en ziet ook daar steeds minder voedsel opgeslagen wordt. "Het is elke week weer hopen dat we de mensen genoeg kunnen bieden. Het is roeien met de riemen die je hebt." 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019