VIDEO: Heerlenaar ontdekt wesp uit Zuid-Europa in Brunssum

31655

Heerlenaar Bas Waanders heeft in Brunssum een wespensoort ontdekt die nog niet in Nederland voorkomt. De hobbyfotograaf wandelt graag in het gebied tussen de Brunssummerheide en het Schutterspark. Hij fotografeert het liefst in macro; van heel dichtbij. Tijdens het fotograferen van de kleine beestjes in juli vorig jaar zag hij een wesp die hij nog niet kende. Toen de foto werd opgestuurd naar een natuurwebsite bleek het om de Kirbi’s Langsteelgraafwesp te gaan.

Dit diertje komt normaal gesproken alleen voor in Zuid-Europa. Het was voor het eerst dat de wesp in Nederland werd waargenomen.

Dit jaar ontdekte Waanders op dezelfde plek aan de Rimburgerweg een heel nest met meerdere exemplaren van de wesp en daarmee heeft de langsteelgraafwesp zich officieel gevestigd in ons land.

 

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

weerfoto november

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019